Titel

Basis

De basisversie van vinonet bevat alle fundamentele bouwstenen om de administratie van een wijnhandel te beheren.

Artikelbeheer |  Klantenbeheer |  Leverancierbeheer |  Orderbeheer |  Facturatie |  Aankoopbeheer |  Support/Updates

Titel Artikelbeheer

Artikelbeheer Naast de standaardgegevens voor artikelen met onder andere artikelcode, artikelomschrijving, standaardleverancier, maatcode en minimum stock bevat vinonet ook wijnspecifieke velden zoals jaartal, inhoud, appelatie, wijnhuis etc. Via artikelfamilies zijn de artikels onder te verdelen in verschillende groepen. De verkoopprijzen zijn ingedeeld in 3 klassen. Promoprijzen en hoeveelheidskortingen worden met een actieve periode opgeslagen en automatisch toegepast.

Titel Klantenbeheer

Artikelbeheer Bovenop de standaardvelden voor contact- en facturatiegegevens bevat een klantenfiche ook meerdere facturatie- en leveradressen en contactpersonen. Prijsafspraken worden per klant opgeslagen. De volledige verkoopshistoriek en statistieken worden steeds automatisch bijgewerkt. Klantengroepen zijn zelf te beheren.

Titel Leverancierbeheer

leveranciersbeheer De leveranciersmodule geeft toegang tot alle nodige leveranciersgegevens om aankoopbeheersmodule te voeden en historieken te raadplegen.

Titel Orderbeheer

Orderbeheer In het orderbeheer starten we van een overzicht van orders per klant waarin de verschillende orders gesorteerd zijn per status. Deze status gaat van besteld over deels of volledig geleverd tot gefactureerd. De mogelijkheid om van een kasticket achteraf een factuur op naam te maken is tevens voorzien.

Titel Facturatie

facturatiebeheer Het globale facturatiebeheer verzamelt verschillende leveringsbons en gaat deze groeperen op een wekelijkse, 2 wekelijkse of maandelijkse factuur. Opvolging van betalingen is mogelijk voor gebruikers zonder een intern boekhoudpakket. Dit samen met de creditnotas maken de facturatiemodule zeer compleet.

Titel Aankoopbeheer

aankoopbeheer Uitgaande van een manuele of automatische behoefte kunnen aankooporders automatisch voorgesteld worden. Daarnaast is het mogelijk om manueel een aankooporder aan te maken. Vinonet biedt de mogelijkheid om deze orders automatisch te mailen of te faxen. Na levering van de goederen wordt via het aankooporder, na eventuele correctie, de voorraad bijgewerkt. Door de financiŽle verrichtingen op de aankoopfacturen in te brengen behoudt de gebuiker steeds het overzicht van openstaande aankoopfacturen.

Titel Online support / Online update

Via het onderhoudscontract beschikt de gebruiker over een online update die vinonet steeds up-to-date houdt. Na het opstarten van de online support tool kan een Novasoft medewerker met de gebruiker meekijken om bij te staan met raad en daad.